Κλειστός θα είναι από τις 16:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης στα Προπύλαια. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ πήρε αυτή την απόφαση, καθώς υπάρχει κάλεσμα στις 17:30 στα Προπύλαια για συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης καταγγέλλει ο γιος του

Σε κελί απομόνωσης φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με την καταγγελία του γιου του Έκτορα. Σημειώνεται πως εδώ και λίγες μέρες ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο γιος του Έκτορας αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Facebook πως αντί να ικανοποιηθεί το αίτημά του μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης: «Αντί να ικανοποιήσουν το αίτημα της απεργίας πείνας και να εφαρμόσουν το νόμο μεταφέροντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον μεταφέρανε στην απομόνωση. Μόνο του, κλειδωμένο συνεχώς, χωρίς κανέναν συγκρατούμενο να τον βοηθά στα πιο απαραίτητα, στο να σηκώνεται καν. Χούντα λατινοαμερικάνικου τύπου» γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστότοπους του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 62χρονος Κουφοντίνας, είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Απεργία πείνας

Ο 62χρονος, το απόγευμα του Σαββάτου διακομίστηκε εσπευσμένα με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς η υγεία του επιβαρύνθηκε σημαντικά από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του. Στο νοσοκομείο ο ίδιος αρνήθηκε κάθε βοήθεια και πέρασμα ορού και μετά από διαβουλεύσεις με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, επέστρεψε και πάλι πίσω στις Φυλακές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις