Η υπόθεση αφορά ένα κορίτσι 12 ετών, το οποίο φέρεται να αποπλάνησε ένας προπονητής πάλης, ηλικίας 47 ετών, που είχε μεγάλη επιρροή πάνω της. Έτσι, το κορίτσι δεν τον κατήγγειλε, αντίθετα θέλησε να τον “προστατεύει” από την τιμωρία. Το δικαστήριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκρινε ένοχο τον 47χρονο για “αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια” και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 ετών.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Ειρήνη Μαρούπα, κατήγγειλε στην εφημερίδα: “Το συγκεκριμένο σωματείο στο οποίο δραστηριοποιείτο ο κατηγορούμενος, εκ των υστέρων διαγράφηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λόγω βασικών ελλείψεων που υπήρχαν εξαρχής στον φάκελό του, ενώ δεν έπρεπε να έχει νομιμοποιηθεί ποτέ. Οπότε δεν θα είχε ποτέ δοθεί η δυνατότητα στον άνθρωπο αυτό να βρεθεί κοντά σε ανήλικα και να τελέσει το αδίκημα. Η Ομοσπονδία επίσης διατηρούσε στενή συνεργασία με τον καταδικασθέντα. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είχαν ενημερώσει αρμοδίως για την ανάρμοστη συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού”.

Η μητέρα του παιδιού φέρεται να κατέθεσε ότι είχε υποψίες σε βάρος του προπονητή ωστόσο δεν μπόρεσε να αποδείξει κάτι έγκαιρα. “Ακολούθησα την κόρη μου για να δω τι συμβαίνει και την είδα να βγαίνει από το γυμναστήριο γύρω στις δύο παρά τέταρτο το μεσημέρι και μετά από τρία λεπτά βγήκε και ο κατηγορούμενος. Το γυμναστήριο ήταν κλειδωμένο. Η κόρη μου βγήκε από τα κάγκελα. Αυτός βγήκε κανονικά και κοιτούσε δεξιά και αριστερά. Τον πλησίασα να του μιλήσω. Μου είπε τότε ‘δεν είναι αυτό που νομίζεις’ και ότι βρέθηκαν να μιλήσουν για τους αγώνες. Του είπα να μείνει μακριά από την κόρη μου”. Ο 47χρονος φέρεται να επισκεπτόταν το παιδί και στο σχολείο του αλλά και να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί του.

Ο ίδιος ο 47χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν είχε σχέσεις με την ανήλικη.

Αθλητικός παράγοντας που κατέθεσε ωστόσο, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε πτυχίο προπονητή, άρα ούτε μπορούσε να έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ καθηγητής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, που επίσης κατέθεσε, είχε αναφέρει πως ο προπονητής καλυπτόταν από ισχυρό παράγοντα της ομοσπονδίας πάλης, τον οποίο φέρεται να κατονόμασε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις