Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο 38χρονος προπονητής μετά την πολύωρη απολογία του για βιασμό για το βιασμό που κατήγγειλε αθλήτριά ότι υπέστη πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Τέσσερις ώρες μετά την απολογία που έδωσε ο κατηγορούμενος, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν πως ο 38χρονος πρέπει να προφυλακιστεί για την υπόθεση που κατήγγειλε το 20χρονο, σήμερα, θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος, που παρέδωσε και γραπτώς τις θέσεις του, επανέλαβε και ενώπιον της δικαστικής λειτουργού όσα είχε ισχυριστεί σε δημόσιες δηλώσεις του, επιμένοντας πως αρνείται τον βιασμό και αναφέροντας πως είχε ερωτική σχέση με την ανήλικη, όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα, ενώ τονίζει πως «υπήρχε συναίνεση» για όσα έγιναν σε βάρος της ανήλικης.

Πιο αναλυτικά, ο 38χρονος φέρεται να είπε απολογούμενος, πως εξακολουθεί να αγαπά την αθλήτρια: «Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αποδεχόμενος την ποινική μεταχείριση που θα αντιμετώπιζε με το τέλος της διαδικασίας απολογίας, φέρεται να είπε: «Να με στείλετε στη φυλακή, όμως να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια».

Παράλληλα, στην Εισαγγελία διαβιβάστηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη οι έγγραφες καταγγελίες των ομοσπονδιών πάλης και κωπηλασίας. Σχηματίστηκαν δύο διαφορετικές δικογραφίες και έχουν ανατεθεί στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

«Σκοπεύαμε να παντρευτούμε»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος σε συνεντεύξεις του δηλώνει αμετανόητος και ρίχνει τις ευθύνες στην 11χρονη (!) και στη μητέρα της. Ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του ότι ήξερε πως το κορίτσι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας περίπου 14-15 ετών, ότι είχαν δεσμό και πως σκόπευε να παντρευτούν… Όμως τα όσα υποστηρίζει ο προπονητής διέψευσε κατηγορηματικά η ενήλικη πλέον ιστιοπλόος, περιγράφοντας στον εισαγγελέα ευθέως και χωρίς περιστροφές ότι έπεσε θύμα βιασμού.

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση»

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είπε η αθλήτρια στην τετράωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα το περασμένο Σάββατο. Η κατάθεσή της οδήγησε αμέσως τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 38χρονου και την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον εντοπίσουν στη Σάμο και τον συνέλαβαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις