Συνεχίζεται το θρίλερ με τη διερεύνηση των συνθηκών τραγικού θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος κηδεύτηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο βίντεο που θα ενσωματωθούν στη δικογραφία, ενδέχεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όπως μετέδωσε το Mega, ειδικός πραγματογνώμονας και ιατροδικαστής που έχει ορίσει η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιούν αυτοψία στο φουσκωτό έβγαλαν φωτογραφίες και ερεύνησαν εξονυχιστικά κάθε στοιχείο. «Εμείς αποτυπώσαμε την κατάσταση που βρίσκεται η μηχανή και η προπέλα τίποτα παραπάνω» σημείωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, Αναστάσιος Δέδες.

Μόλις εκδοθούν τα πορίσματα από τον πραγματογνώμονα και την ιατροδικαστή, θα προκύψει αν υπάρχει ταυτοποίηση. «Έπρεπε να δει ο καθένας και εγώ και η κυρία Σπηλιωπούλου και από εκεί και πέρα παίρνοντας τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει από την προανακριτική αρχή και θα μας χορηγηθούν θα προβούμε στην σύνταξη των εκθέσεων μας ο καθένας ξεχωριστά…» πρόσθεσε ο κ. Αναστάσιος Δέδες.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη αποκάλυψαν την ύπαρξη βίντεο που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της συζύγου του πρώην πολιτικού πως ο θάνατός του οφείλεται σε ανθρωποκτονία. Τα δύο βίντεο για τα οποία κάνουν λόγο οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας του εκλιπόντος θα ενταχθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται από τις λιμενικές αρχές.

Οι καταθέσεις

Με τα ημερολόγια των σκαφών τους ανά χείρας και πολλοί με τις συζύγους στο πλευρό τους, οι ψαράδες της Ερέτριας που τα σκάφη τους μοιάζουν με τις περιγραφές που έδωσε ο αυτόπτης μάρτυρας άρχισαν να προσέρχονται ο ένας μετά τον άλλον, από το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021, στο τοπικό λιμεναρχείο για να καταθέσουν. Πολλά είναι τε σενάρια  για τον τύπο του σκάφους που θα μπορούσε να σηκώσει κυματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων της περιοχής , ώστε να προκύψουν νέα στοιχεία.

Η κηδεία

Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 από το Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ιωσήφ (Σήφη) Βαλυράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021, στα ανοιχτά της Ερέτριας.

Κεντρικό πρόσωπο, η χήρα του εκλιπόντος πολιτικού, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, με μια φωτογραφία του συζύγου της στα χέρια, ενώ υποβασταζόταν από τους δυο γιούς τους. Παρόντες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, κ.κ. Χριστοδουλάκης και Χρηστίδης αντιστοίχως, πρώην υπουργοί και στελέχη όπως ο Νίκος Παπανδρέου.

Η Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη στην κηδεία του Σήφη Βαλυράκη

Ο Νίκος Παπανδρέου στην κηδεία του Σήφη Βαλυράκη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις