Έντονη ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση αλλά και στις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που καταγράφονται στους υγειονομικούς. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η περίπτωση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα όπου το ποσοστό των εμβολιασθέντων υγειονομικών άγγιξε μόλις το 44%, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στους κόλπους του νοσοκομείου.

EUROKINISSI

Το γεγονός άνοιξε την κουβέντα για την ανάγκη ρύθμισης που εμμέσως πλην σαφώς να υποχρεώνει τους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο, η επιλογή αυτή όμως δεν φαίνεται να προκρίνεται από την κυβέρνηση ενώ σίγουρα θα προκαλούσε αντιδράσεις από τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

«Δυσάρεστη έκπληξη» αποκάλεσε αυτό που συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας για διασπορά του ιού σε υγειονομικούς που ήταν ανεμβολίαστοι.

«Ελπίζω ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα δεν αφορά κι άλλο νοσηλευτικά ιδρύματα, πάντα υπάρχει περιθώριο, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία να κάνουν το εμβόλιο στο χώρο που εργάζονται» ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει αυτό το περιστατικό την αφορμή να σκεφτούν ξανά τη στάση τους οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Οργισμένη απάντηση των εργαζομένων

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέδωσε το γεγονός στις συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες άνοιξε και έκλεισε η λίστα για τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού και μάλιστα κατήγγειλε ότι κατά καιρούς άνοιγε και πάλι χωρίς, όμως, αυτό να γίνεται δημόσια γνωστό στο προσωπικό.

«Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού, ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό, άνοιξε λίστα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η λίστα» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι από τους 1100 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί οι 530.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων επισήμανε ακόμα ότι ο εμβολιασμός των γιατρών και νοσηλευτών άρχισε στις 5 Ιανουαρίου και πέντε ημέρες μετά στις 10 Ιανουαρίου άρχισε να καταγράφεται η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

ΠΟΕΔΗΝ: Εχουμε καλέσει όλους τους συναδέλφους να εμβολιαστούν

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με αφορμή τον συναγερμό που έχει σημάνει στην κυβέρνηση για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται μιλά για το ζήτημα και καλεί όλους τους συναδέλφους του να συνδράμουν στην καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας, κάνοντας το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις