Νέα σημαντική προσφορά στο σύστημα Υγείας της χώρας, από τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος είναι και διοικητής του Αγίου Όρους. Ειδικότερα, ο κ. Μαρτίνος χρηματοδότησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το σύστημα εγκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ.

«Εύχομαι το νέο αυτό μηχάνημα να είναι καλορίζικο», αναφέρει σε δήλωσή του, ο κ. Μαρτίνος, που έχει την ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean με ένα στόλο 81 πλοίων, συνολικής μεταφορικής δυνατότητας 7,4 εκατ. τόνων. « Επίσης, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι ιατροί κύριοι Βαβουρανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο τους διευκολύνεται με τη δωρεά της Περιφέρειας και χαίρομαι που και εμείς ως Αιγέας συνδράμαμε σε ότι αφορά το κτιριακό κομμάτι», πρόσθεσε.

«ε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσφέρει αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, για τη δωρεά των μηχανημάτων, με τον οποίο με συνδέει βαθιά φιλία και γνωρίζω την ευαισθησία του στα ζητήματα υγείας», επεσήμανε ο εφοπλιστής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του Μαρίνα, έχουν προχωρήσει σε δεκάδες δωρεές στον τομέα της υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα, η αγορά 200.000 τεστ κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test) και οι νέοι θάλαμοι στη Νοσηλευτική Μονάδα 6Α του 401 ΓΣΝΑ, αλλά και η δρομολογημένη κατασκευή νέου κτηρίου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου. Ενισχύουν όμως με δωρεές και την Εκκλησία, τον αθλητισμό, και οικογένειες της Θράκης με την χορήγηση επιδόματος για το τρίτο παιδί.

Ο κ. Μαρτίνος τιμήθηκε στα τέλη του 2020 από τα Lloyd’s List Awards με το βραβείο Επιτεύγματος Ζωής (Live Achievement), και το αφιέρωσε στη μητέρα του Αθηνά, η οποία δημιούργησε την ναυτιλιακό όμιλο της οικογένειας που σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, αλλά και στη σύζυγό του Μαρίνα με την οποία είναι παντρεμένος 49 χρόνια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις