Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προχώρησε επίσημα στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας του, περνώντας έτσι με την σειρά του στην νέα “Digital” εποχή. Μέσα από το www.oasa.gr ο Οργανισμός δίνει την δυνατότητα στο επιβατηγό κοινό να αναζητάει και να βρίσκει τα δρομολόγια που επιθυμεί καθώς και την άνεση της online επαναφόρτισης των προσωποποιημένων καρτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του επόμενου διμήνου η εν λόγω υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους των ανώνυμων καρτών. Ο σκοπός της νέας ιστοσελίδας είναι η διευκόλυνση στην αναζήτηση πληροφοριών που αφορούν τα εισιτήρια, τα δρομολόγια σε ζωντανό χρόνο και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Επιπλέον παρέχει όλα τα απαραίτητα μέτρα υποστήριξης των ΑμΕΑ, για την άνετη πλοήγησή τους στον ιστότοπο. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν πλέον εύκολα να ενημερώνονται  σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο σχετικά με τα σημεία έκδοσης, επαναφόρτισης  και τιμές ενώ μπορούν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών χαρτών για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου διάθεσης εισιτηρίων καθώς και να εκδώσουν την προσωποποιημένη τους κάρτα ή να πραγματοποιήσουν αγορά για να την επαναφορτίσουν. Επιπροσθέτως μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Athenacard καθώς και να ενημερωθούν για όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τη χρησιμοποιήσουν.

Μάλιστα, δόθηκε έμφαση και στην ενημέρωση για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας, με την ενότητα Δρομολόγια, με πληροφόρηση για σταθμούς μετεπιβίβασης, ειδικές γραμμές (express, 24 ωρης λειτουργίας, νυχτερινές), δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ. Μια ξεχωριστή ενότητα που δημιουργήθηκε και για τους επισκέπτες της Αθήνας. Επίσης, δόθηκε έμφαση τόσο στα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ στην Αθήνα όσο και στην ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου αστικών συγκοινωνιών (δρομολόγια, σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να επισκεφθεί με τα ΜΜΜ, γραμμές αεροδρομίου κ.α.). Τέλος, υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να γνωρίζουν και να τηρούν οι επιβάτες για την ασφαλή μετακίνηση τους με τα ΜΜΜ.

Τι ισχύει για τις οnline πωλήσεις

Οι online πωλήσεις του Οργανισμού πραγματοποιούνται πλέον μέσω της νέας ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ και την εφαρμογή Athe.ena Card. Για την ολοκλήρωση των online αγορών απαιτείται προσωποποιημένη κάρτα Athena Card και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο χρήστης μέσω του online συστήματος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα προϊόντα που διατίθενται από τον Οργανισμό. Τα προϊόντα μηνιαίας χρονικής διάρκειας κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό άνω του 70% επί των συνολικών Online πωλήσεων (μηνιαίο προϊόν κανονικής τιμής 65% και 9% το αντίστοιχο μειωμένης τιμής). Δυνατότητα φόρτισης ανώνυμων καρτών από την νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC

Η δυνατότητα φόρτισης καρτών από την ιστοσελίδα και από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC που είναι σήμερα διαθέσιμη για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών, θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους ανώνυμων καρτών από τον Απρίλιο 2021, για όλα τα εισιτήρια κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναζητούν σημεία πώλησης και μετρητά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις