Ανατροπή στην υπόθεση με τον γιατρό στην Κέρκυρα, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό του υποστήριξε ότι παρουσίασε πρόβλημα στα κάτω άκρα. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flash.gr, υπήρχαν καταγγελίες ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μην ξεχνάμε ότι στο νησί βρίσκεται επί θύραις Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά τον κατά παρέκκλιση εμβολιασμό «γνωστού» στο νησί Δημοσιογράφου και λίγες μέρες μετά εμφανίζεται άτομο που επικαλείται αδιαθεσία και παράλυση στα κάτω άκρα. Μάλιστα στην διασπορά της είδησης υπάρχουν κάποια γκρίζα σημεία.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News,του Mega, επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για αυτό το νέο περιστατικό, λίγα 24ωρα μετά από ανάλογο πρόβλημα που προέκυψε με νοσηλεύτρια του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός κ. Σπύρος Σκιαδόπουλος ισχυρίζεται ότι έχει εμφανίσει ίδια συμπτώματα με αυτά της 40χρονης νοσηλεύτριας, καθώς χθες έκανε η δεύτερη δόση του εμβολίου. Το ίδιο βράδυ, άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ένιωθε τον οργανισμό του να εξασθενεί και να παρουσιάζει πρόβλημα στα κάτω άκρα, παράλληλα με πολύ έντονους πόνους στη μέση του.

Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, με τη βοήθεια της συζύγου και του γιου του. Εκεί, οι συνάδελφοί του γιατροί, αμέσως, στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Σκοπός είναι να εντοπιστεί η αιτία των συμπτωμάτων, προκειμένου να του χορηγηθεί και η κατάλληλη αγωγή.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, ήταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής για τους εμβολιασμούς στο νησί της Κέρκυρας, ωστόσο πρόσφατα, λόγοι υγείας τον οδήγησαν στο νοσοκομείο και η αναρρωτική του άδεια έληγε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης, ελέγχεται και το εάν υπάρχουν κοινά στοιχεία με την περίπτωση της νοσηλεύτριας. Εκείνο που κυρίως απασχολεί, όμως, είναι να διαπιστωθεί το εάν η το πρόβλημα στα κάτω άκρα οφείλεται στο εμβόλιο για τον κορονοϊό ή σε άλλη αιτία.

Τι συνέβη

«Χθες το πρωί μου είπε πάω να κάνω τη δεύτερη δόση. Ως το μεσημέρι και το απόγευμα όλα καλά. Το βράδυ μου είπε ότι ξεκίνησαν μυαλγίες στα κάτω άκρα, η μέση του δεν το κρατάει κλπ.», τόνισε Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, Γιατρός, Πρώην Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», του Mega.

Αργά το βράδυ μου είπε ότι νιώθει ρίγος, είναι ανήσυχος και τον ενοχλούσαν τα κάτω άκρα. Το πρωί πήγε στο νοσοκομείο γιατί μου είπε ότι η μέση και τα κάτω άκρα δεν τον κρατούσαν. Τον επισκέφθηκα και είδα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν κουνούσε τα πόδια καλά. Ο ίδιος μου είπε “λες να είναι από το εμβόλιο;”. Του απάντησα ότι αυτό θα το δείξουν οι εξετάσεις και θα το πουν οι νευρολόγοι». «Μου είπε η συζυγός του ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια του», διευκρίνισε.

Σε ποια κατάσταση είναι η νοσηλεύτρια

Από την άλλη πλευρά, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας παράλυση στα κάτω άκρα.

Η μητέρα δύο παιδιών, έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης, τέτοια που της επιτρέπουν να κάνει βήματα, ανακτά σιγά σιγά τις δυνάμεις της και ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της και στα παιδιά της.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί να ανακάμψει πλήρως δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς είναι απαραίτητες ειδικές νευρολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις