Αθώα έκρινε το δικαστήριο την αναισθησιολόγο για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, τον Δεκέμβριο του 2015. Η αναισθησιολόγος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ο οποίος ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης, τονίζοντας ότι προέκυψαν νέα ζητήματα λόγω της εξέτασης των πραγματογνωμόνων, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη να κριθεί εκ νέου ένοχη η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης. Η αναισθησιολόγος στην απολογία της είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία που ακολούθησε στο χειρουργείο. Είχε πει ότι έκανε ό,τι ήταν «ανθρωπίνως δυνατό» για να σώσει το παιδί, αλλά η Μελίνα παρουσίασε μία εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή.

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 θα κατατεθεί αίτηση στον Εισαγγελέα Ηρακλείου από την πολιτική αγωγή για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης, ενώ ο πατέρας του κοριτσιού ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης και είπε: «Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις