Την εφημερία τρόμου, που έζησαν τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, στο Λαϊκό, περιγράφουν στο OPEN, ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου και ο προϊστάμενος κλινικής COVID. Σύμφωνα με τον τελευταίο, η εφημερία ξεκίνησε με 46 ανοιχτά κρεβάτια και μέσα σε 12 ώρες τα περιστατικά έφτασαν τα 91.

«Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Εδώ και 30 χρόνια που είμαι στο χώρο, δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Νοσηλεύαμε σε φορεία ορισμένους ασθενείς με οβίδες οξυγόνου. Η μεγάλη πίεση ασκείται στις κλινικές, ενώ έχουμε ασθενείς απ’ όλες τις ηλικίες στο νοσοκομείο, ακόμα και από τις μικρότερες» είπε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Αντωνόπουλος σημείωσε: «Κάναμε προσωρινή αναστολή της β’ χειρουργικής, που είχε 30 κρεβάτια, για 10-15 μέρες, για να αντέξουμε την πίεση. Μέσα σε 12 ώρες γέμισε με σφοδρότητα κι έκλεισαν όλες οι θέσεις».

«Είμαστε στην κορύφωση του κύματος. Την Πέμπτη ενημερώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε εφημερία με ελάχιστα κρεβάτια. Είμαστε στο μηδέν. Κάθε εφημερία θα μας “τρώει” και μία κλινική; Δεν θα αντέξει το σύστημα. Εκπέμπουμε SOS για την εφημερία, θέλουμε βοήθεια από άλλα νοσοκομεία την Πέμπτη που έχουμε ξανά εφημερία» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις