Για τα νέα μέτρα και τον εμβολιασμό μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Ο κόσμος τρελάθηκε με όσα ακούει, τις πολλές γνώμες και τις προαναγγελίες και κακώς αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο, τα μέτρα δεν δουλεύουν πλέον και δε χρειάζεται να τα ακολουθεί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής.

«Το ερώτημα ότι τι θα γινόταν εάν δεν εφαρμόζονταν τα μέτρα δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας» τόνισε και μίλησε για «ενδοπαρεΐστικη» κι όχι ενδοοικογενειακή μετάδοση» εκτιμώντας ότι «ένα 20% του πληθυσμού που δεν πειθαρχεί στα μέτρα δημιουργεί το πρόβλημα».

Χαρακτήρισε «αναπάντεχη» την επιτυχία στη διαδικασία εμβολιασμών, αλλά και την «γενναιότητα» του κόσμου που «έκλεισε τα αφτιά στις σειρήνες» και πήγε να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, «ακούγοντας τους ειδικούς».

Διευκρίνισε ότι είναι άλλο τα περιστατικά θρομβοεμβολικών εεισοδίων, που είναι συχνά σε κάθε εμβολιασμό κι άλλο αυτά με θρομβοπενίες και αιμμοραγίες.

Τέλος, αναφερόμενος στην ισχύ των νέων μέτρων, είπε πως «προσπαθούμε και πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, όμως ο καθένας ας αναλογιστεί πού θα νοσηλευτεί αν αρρωστήσει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις