Την έναρξη των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως είπε, την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού, προκειμένου όσοι ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και το επιθυμεί, να εμβολιαστεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο με το εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο όπως σημείωσε, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, καθώς όπως φαίνεται, υπήρξαν ακυρώσεις μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων με τις οποίες συνδέθηκε το εν λόγω εμβόλιο.

Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49, η πλατφόρμα των ραντεβού για τους οποίους θα ανοίξει σε χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται αυτό να γίνει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Υπενθύμισε δε, ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 και ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 150.000 ραντεβού, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 1,87 εκατομμύρια άτομα (ποσοστό 17,8% του πληθυσμού), ενώ και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 775.000 άτομα (ποσοστό 7,4% του πληθυσμού).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις