Μετά την πληθώρα αντιδράσεων που προκλήθηκε από το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και έδειχνε οδηγό λεωφορείου να απαιτεί από μετανάστη επιβάτη να σηκωθεί από τη θέση του «για να κάτσει η κυρία», ο ΟΣΥ με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για τον εν λόγω υπάλληλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, στο λεωφορείο της γραμμής Α11, με τον οδηγό να σταματάει το λεωφορείο, να πλησιάζει έναν επιβάτη και να απαιτεί να σηκωθεί για να κάτσει μία γυναίκα, που είχε ζητήσει ήδη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να της παραχωρήσει τη θέση.

Το ρατσιστικό συμβάν έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τον οδηγό ωστόσο να μοιάζει αμετανόητος, προσπαθώντας να πείσει ότι το «κουμάντο εδώ κάνω εγώ» και η συμπεριφορά του ήταν «στο πλαίσιο των επαγγελματικών του καθηκόντων».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις