Μάχη για τη ζωή της δίνει 34χρονη γυναίκα από τον Πύργο, κόρη αυτοδιοικητικού από τη Ζαχάρω, η οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό και είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση.

Η κοπέλα πριν από λίγες μέρες είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το patrisnews, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εγκεφαλικό, το οποίο προήλθε από αιμορραγία και όχι από θρόμβωση, οφείλεται στο εμβόλιο.

Η 34χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επειδή η κατάσταση της όμως, κρίθηκε πολύ σοβαρή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υπάρχουν τόσο το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όσο και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία παρόμοιων δύσκολων ιατρικών περιστατικών.

Έρευνα για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με το εμβόλιο

Να σημειωθεί ότι από το νοσοκομείο του Πύργου, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κοπέλα, που εισήλθε στην εντατική.

Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το εγκεφαλικό επεισόδιο οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου. Επίσης, έχει αναλάβει ήδη ο ΕΟΦ τη διερεύνηση του θέματος και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις