Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για περαιτέρω χαλάρωση το μέτρων, παρότι εκτιμάται ότι αποφάσεις για αλλαγές στη χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και στο ωράριο της κυκλοφορίας θα ληφθούν μετά τις 15 Ιουνίου.

Για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ρωτήθηκε χθες η κ. Πελώνη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών και απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης. Και μπορεί να μην υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου. Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις