Ένα ηχηρό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είπαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη πολιτικών κομμάτων στη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε στις 10:00 το πρωί το ΠΑΜΕ με ένα μαζικό συλλαλητήριο και πορεία ενώ ακολούθησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αντεργατικό έκτρωμα» και απαίτησαν να μην προχωρήσει η ψήφισή του στη Βουλή.

Οι πορείες ολοκληρώθηκαν ειρηνικά λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, και σιγά σιγά άρχισαν να παραδίδονται οι δρόμοι στην κυκλοφορία καθώς νωρίτερα είχαν κλείσει όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στις διαδηλώσεις εκτός από εργαζόμενους και φοιτητές, συμμετείχαν και οι αρχηγοί των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων. Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ΜεΡα25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε φωτογραφικά «κλικ»

Black Lives Matter

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Παππά

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον  βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Βασιλικό

Η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις