Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της συζυγοκτονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ έχουν εστιάσει πλέον στις κάμερες της μεζονέτας, οι οποίες κατέγραφαν τα πάντα στον εσωτερικό της χώρο. Οι τεχνικοί έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσαφηνιστεί ακόμα περισσότερο τα όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ, λίγο πριν ξηλωθεί η κάμερα και πεταχτεί στο πάτωμα του σαλονιού.

Ψηφιακά «αποτυπώματα»

Η κάρτα μνήμης που περιείχε η συγκεκριμένη κάμερα, είχε αφαιρεθεί από τη συσκευή και δεν εντοπίστηκε ποτέ. Παρ’ όλ’ αυτά, η κάμερα ως συσκευή αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να διαπιστωθεί πότε η κάμερα σταματάει τη λειτουργία της. Στις 00:26, λοιπόν, μετά τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, έγινε η τελευταία εγγραφή στην κάρτα μνήμης, που σημαίνει ότι ή αφαιρέθηκε από τη κάμερα η κάρτα μνήμης ή κάποιος αφαίρεσε την κάμερα από το τροφοδοτικό της ή χειροκίνητα (μέσω εφαρμογής) διακόπηκε η εγγραφή.

Η κάμερα ωστόσο, φαίνεται ότι είναι στο ρεύμα στη 01:19 μετά τα μεσάνυχτα, όταν φαίνεται πως κάποιος, ο οποίος έχει εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του και έχει τους κωδικούς πρόσβασης, βλέπει την εικόνα που μεταδίδεται και μπορεί να την αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού του. Ήταν η τελευταία φορά που κάποιος χρήστης μπήκε απομακρυσμένα στην κάμερα μέσω της εφαρμογής. Όλες οι κάμερες σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν ένα λογισμικό που καταγράφεται το πότε αυτή σταμάτησε να τροφοδοτείται με ρεύμα.

Διαδικτυακή σύνδεση

Ερωτηματικά, προκαλεί, ωστόσο, η υπερβολική χρήση, εκείνη τη νύχτα, της εφαρμογής που συνδέεται με τη κάμερα. Στο λογισμικό της, έχει καταγραφεί δραστηριότητα 223 φορές μέσα σε μόλις μία ώρα και 20 λεπτά. Από 23:39μ.μ. έως 01:19π.μ δύο είναι τα ενδεχόμενα: Ή έγινε είσοδος 223 φορές από την εφαρμογή του κινητού, ή σύμφωνα με τον ειδικό η εφαρμογή στο κινητό ήταν συνεχώς ανοιχτή και ο χρήστης έκανε παραμετροποιήσεις.

Τα στοιχεία από την κάμερα ασφαλείας, μαζί με το «έξυπνο ρολόι» της Καρολάιν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, είναι τα ηλεκτρονικά στοιχεία που «έδεσαν» τον δολοφόνο της 20χρονης μητέρας.

Θα καθοριστεί η ώρα που ξηλώθηκε

Όπως τόνισε  ο ηλεκτρονικός και τεχνικός συστημάτων ασφαλείας Κώστας Σαμαρτζής μπορεί να καθοριστεί ακριβώς η ώρα που βγήκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα. «Υπάρχει ένα εσωτερικό αρχείο που καταγράφει όλα τα συμβάντα που έχουν σχέση με την κάμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτό το αρχείο θα δείξει και πότε βγήκε από το διαδίκτυο ή την παροχή ρεύματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις