Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού προτίθενται να προτείνουν τον εμβολιασμό των παιδιών 15-17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας από 12 έως 17 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα και να ανοίξουν οι πλατφόρμες εντός του καλοκαιριού. Ο εμβολιασμός θα γίνει αποκλειστικά με Pfizer.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κύπρο ξεκινά ο εμβολιασμός και του ανήλικου πληθυσμού και συγκεκριμένα των εφήβων 16 και 17 ετών. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA κατόπιν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού και τα ραντεβού θα ανοίξουν από τις 30 Ιουνίου.

Για το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών είχε μιλήσει στις αρχές του μήνα η Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία». Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είχε θυμίσει, αρχικά, πως ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων έχει ξεκινήσει σε χώρες της Ευρώπης, όπως και σε ΗΠΑ και Καναδά, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων των ρυθμιστικών αρχών (FDA, EMA, κ.α.).

Στη χώρα μας, είχε τονίσει η καθηγήτρια, οι αντίστοιχες αποφάσεις των θεσμών υγείας για τα εμβόλια περιλαμβάνονται στις συστάσεις της Επιτροπής, μετά την επεξεργασία τους. «Κατά τον ίδιο τρόπο», λοιπόν, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις