Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πάνω από 1.500 κρούσματα σήμερα, 6 Ιουλίου. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3, αναφερόμενος στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, που εδώ και μερικές ημέρες έχει αυξητική τάση, είπε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα.

Τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε, για την ώρα τουλάχιστον, η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, αν και εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη, επισημαίνοντας ότι για την εν λόγω μετάλλαξη είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη.

Μάλιστα, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση, την ώρα που, όπως επισήμανε, έχουν καταγραφεί συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις