Τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό του Μετρό Αιγάλεω προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Το τηλεφώνημα έγινε στις 15:25 σε ιστοσελίδα. Ο άγνωστος ανέφερε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα εκραγεί στις 17:15.

Πληροφορίες για τον σταθμό Αιγάλεω

Ο Σταθμός Αιγάλεω είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής 3. Πήρε το όνομά του από τον δήμο Αιγάλεω, τον οποίο εξυπηρετεί. Εγκαινιάστηκε στις 26 Μαΐου 2007 και βρίσκεται κάτω από την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (η οποία είναι γνωστή και με το παλαιότερό της όνομα ως πλατεία Εσταυρωμένου). Είναι εξ ολοκλήρου υπόγειος και διαθέτει κεντρική αποβάθρα. Υπήρξε από τα εγκαίνιά του μέχρι την επέκταση του δικτύου προς τον σταθμό Αγία Μαρίνα, στις 14 Δεκεμβρίου 2013, ο προς δυσμάς τερματικός σταθμός της γραμμής 3. Στον σταθμό εκτίθενται δύο έργα της Όπυς Ζούνη, οι «Κίονες-Σκιές» το οποίο πρόκειται για μία στήλη, με τις βαθμηδόν συνεχιζόμενες ρίγες από τη σειρά δημιουργιών της «Sculptures and Constructions in the space», καθώς και οι «Τέσσερις Πύλες στον χώρο».

Ο σταθμός έδωσε τέλος σε πολλά σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των Δυτικών προαστίων. Συγκεκριμένα, μια διαδρομή από το Αιγάλεω στο Σύνταγμα, απόσταση η οποία με το αυτοκίνητο σήμερα διανύεται σε τουλάχιστον 40 λεπτά σε ώρες αιχμής, με τη λειτουργία του Μετρό καλύπτεται πλέον μόλις σε 7 λεπτά. Η Αττικό Μετρό Α.Ε. επιπλέον προχώρησε σε νέα διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου, υπογείως της οποίας οριοθετείται ο σταθμός. Δίπλα από την πλατεία σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 400 θέσεων για μετεπιβίβαση στο Μετρό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις