Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε η γνωστή συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη ανήμερα της κηδείας της Γαρυφαλλιάς.

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη».

Η ανάρτηση της Βαμβουνάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με κάποιους να σχολιάζουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή την οποία επέλεξε η συγγραφέας να γραφτεί η συγκεκριμένη ανάρτηση λίγες ώρες μετά από μια ακόμη γυναικοκτονία είναι τουλάχιστον ατυχές.

Κάποιοι μάλιστα κατηγόρησαν την συγγραφέα πως κανονικοποιεί τη βία ταυτίζοντάς τη με τον έρωτα, ξεπλένει τον γυναικοκτόνο της Φολεγάνδρου και αθώωνει τη χειροδικία στις σχέσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις