Σε κακή ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης που συμπλήρωσε τις πρώτες 48 ώρες στις φυλακές της Τρίπολης. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες παραμένει σε καραντίνα εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό, που ισχύουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ο ηθοποιός θα μεταφερθεί σε θάλαμο όταν συμπληρωθούν τουλάχιστον 5 ημέρες που απαιτούνται, ενώ μέχρι τότε θα προαυλίζεται μόνος του. Επίσης, σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να έχει φυσική επαφή με την οικογένειά του λόγω της καραντίνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τρίπολη, ο ίδιος περπατά όσο μπορεί στο μικρό κελί του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Φιλιππίδης βρίσκεται στον ίδιο χώρο με άλλα δύο άτομα που μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Τρίπολη και έχουν τεθεί και αυτοί σε καραντίνα.

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγούνται όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν υπάρχουν κελιά. Οι κρατούμενοι ζουν σε πέντε μεγάλους θαλάμους χωρητικότητας λίγο πάνω ή κάτω από 20 άτομα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Η πρώτη συζήτηση με τον διευθυντή των φυλακών

Την πρώτη του συζήτηση με τον διευθυντή των φυλακών είχε την Πέμπτη 29 Ιουλίου ο γνωστός ηθοποιός. Στη συζήτηση, που κράτησε λίγα λεπτά, ο Πέτρος Φιλιππίδης ρωτήθηκε για συγκεκριμένα αιτήματα που μπορεί να έχει, χωρίς όμως να εκφράζει την παραμικρή επιθυμία για το οτιδήποτε. Άλλωστε, όπως λένε όσοι μιλούν μαζί του, βρίσκεται σε σοκ αφού δεν περίμενε να προφυλακιστεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστεί και από ψυχολόγο.

Οι συγκρατούμενοί του

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Προσφάτως, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 56χρονο ιερέα ένοχο για βιασμό τετελεσμένο κατ’ εξακολούθηση, ένοχο για γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση και ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για σωματική βλάβη ανηλίκου. Συνολικά, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε -ομόφωνα- ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, τον βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου. Επίσης, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Ο κατηγορούμενος έχει κριθεί πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις