Με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα είναι ενεργά, την φωτιά στην Εύβοια να καίει ανεξέλεγκτα, την πυρκαγιά σε Ηλεία να είναι σε εξέλιξη και την φωτιά στη Βαρυμπόμπη να μην έχει ελεγχθεί πλήρως ακόμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στις 20:00.

H μεσημεριανή ενημέρωση Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με την φωτιά στη Βαρυμπόμπη, υποστήριξε πως καταγράφονται «διάσπαρτες αναζωπυρώσεις», οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πέρα από τις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν, από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα. Επιπρόσθετα, συνδράμουν ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων κάηκαν περί τα 12.500 στρέμματα, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα Copernicus.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως υπέστησαν σοβαρές ζημιές 76 σπίτια, ενώ 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές. Αντίστοιχα, 27 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την μεγάλη φωτιά, ενώ 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως 64 οχήματα υπέστησαν μερικές ζημιές.

Τόνισε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 182 πολίτες, σε 71 περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 442 διασώσεις/απομακρύνσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις