Την ενίσχυση του εναέριου πυροσβεστικού στόλου επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να είναι ενεργά. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Αθήνα κατέθεσε αίτημα στη Μόσχα για την παραλαβή ενός ακόμη Beriev-200.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας ήρθε ήδη σε συνεννόηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Όσον αφορά το κόστος, η ενοικίαση του αεροσκάφους Beriev κόστισε στην Ελλάδα λίγο κάτω από 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες. Η αγορά του, αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 65.000.000 ευρώ.

Το Beriev-200 στους Ελληνικούς αιθέρες

Το υπάρχον «θηρίο», μέχρι στιγμής πέταξε πάνω από 35 φορές ώστε να συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ενημερώνει το Rostec, η εταιρεία παραγωγής του πυροσβεστικού αεροσκάφους, πέταξε πάνω από 100 ώρες πάνω από τα πύρινα μέτωπα.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Ελλάδα, το ρωσικό Be-200 πέταξε πάνω από 100 ώρες. Το πλήρωμα, που πλέον εργάζεται ως ομάδας πυρόσβεσης, έκανε 36 ταξίδια για να εξαλείψει τις πιο δύσκολες φωτιές σε επτά περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης και της Ρόδου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το πελώριο αεροσκάφος έχει κάνει περισσότερες από 400 ρίψεις νερού, με το σύνολο που έχει ρίξει να είναι 2,5 τόνοι.

«Παρά τις πολλές πτήσεις, το αεροσκάφος είναι σε καλή κατάσταση. Το πλήρωμα επιδεικνύει μεγάλο επαγγελματισμό, σε αυτό δίνεται έμφαση από ντόπιους ειδικούς στον τομέα της πυρόσβεσης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις