Η σύγχυση προκλήθηκε όταν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός είπε ότι υπεγράφη η εντολή για εκκένωση των τριών περιοχών, μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. Θεοφιλόπουλου.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Αττικής. Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Πέμπτης 5/8 οι φλόγες πέρασαν από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών. Δυστυχώς ο άνεμος δυναμώνει από ώρα σε ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες και διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Νωρίτερα η πύρινη λαίλαπα πέρασε από Δροσοπηγή, Αφίδνες, Κοσμοθέα (περιοχή στα Κιούρκα) καίγοντας σπίτια και περιουσίες, ενώ λίγο μετά τις 20.30 πέρασε κάθετα και την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες.

Σημειώνεται πως μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί πέντε τραυματίες με εγκαύματα οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ. Ειδικότερα, τρεις εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις