Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Βορειοανατολική Αττική. Μάλιστα, στις 14:30 η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα, στο οποίο αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Πευκόφυτο, Ποντίων, Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Λεωφόρου Θησέως, Κηφισίας».

Την ώρα που η φωτιά στην Αττική λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην Πάρνηθα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ ένας ύποπτος συνελήφθη στο Κρυονέρι. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη μαρτυρίες κατοίκων, ο άνδρας έκανε ύποπτες κινήσεις και προσποιούνταν ότι έσβηνε τη φωτιά.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι πολλά και συνεχώς διευρύνονται με νέες εστίες, στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, και από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ενισχυμένοι άνεμοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά κατευθύνεται όχι μόνον προς το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, αλλά και προς τη Μαλακάσα και τη Λίμνη Μαραθώνα. Γι΄ αυτόν τον λόγο αυτό, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη.

Έτσι, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 έτσι ώστε όσοι βρίσκονται στη Λίμνη Μαραθώνα και στο Καλέντζι να εκκενώσουν προς Γραμματικό. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να κατευθυνθούν προς το Γραμματικό, καθώς η φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση γύρω από την περιοχή, πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις, την ώρα που οι άνεμοι ολοένα και δυναμώνουν.

Νέες πύρινες εστίες έχουν ξεσπάσει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου οι φλόγες απειλούν πλέον και σπίτια ενώ οι κάτοικοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για εναέριες ρίψεις νερού καθώς στο σημείο είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις