Από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, – και όχι από την Τρίτη -θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πού και πότε θα ταφεί τελικά ο μουσικοσυνθέτης.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του θα γινόταν από Τρίτη-Πέμπτη οπότε και θα εψάλλετο η νεκρώσιμος ακολουθία, το πρόγραμμα άλλαξε και ο κόσμος θα μπορεί να προσέρχεται στην Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί, τελικά, η νεκρώσιμη ακολουθία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν σκόπιμες καθώς την Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολις και το κέντρο της Αθήνας θα είναι αδιάβατο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με το πού και πότε θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη.

Η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει εκφράσει την επιθυμία της η ταφή να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι γονείς και ο αδελφός του.

Η επιστολή στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στον τότε δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη. Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης γνώριζε από τότε ότι η οικογένειά του είχε αντίθετη γνώμη για τον τόπο ταφής του.

Η παρέμβαση του γιου του Μίκη

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστούν την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε να απαγορεύσει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του μουσικοσυνθέτη, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για τον τόπο της ταφής του. (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις