«Παγώνει» για απροσδιόριστο διάστημα η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτοι αστυνομικοί του ειδικού σώματος αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σίγουρα μετά τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερνή», η οποία επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, το εγχείρημα δεν εγκαταλείπεται, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα. Σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι 400 ειδικοί φρουροί που θα στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ, θα περάσουν από εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών, «Το προσωπικό δεν θα φέρει πυροβόλο όπλο, θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και θα ασκεί όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητες. Οι ειδικοί φρουροί που θα στελεχώνουν τις ΟΠΠΙ επιτρέπεται να ασκούν προανακριτικά καθήκοντα», αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Όπως τόνισε μιλώντας τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «υπάρχουν παράλληλες διαδικασίες που προχωρούν. Η εκπαίδευση από την ΕΛ.ΑΣ. των ειδικών φρουρών και από τα ΑΕΙ η εκπόνηση των σχεδίων ασφαλείας. Ακόμη στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης για την έναρξη των διαδικασιών ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα, από 12:50 και μετά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις