Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών τάσσεται ο Σωτήρης Τσιόδρας. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι και τα τρία παιδιά του έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας πήρε το λόγο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εμβολιασμό των νέων. Σημείωσε πως ο ίδιος εκτιμά ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στη σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Όπως εξήγησε:

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών. Ανακοινώθηκε δε ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η φύλαξη των εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται με mRNA εμβόλιο, το οποίο απαιτεί ειδικές συνθήκες φύλαξης και γι’ αυτό πρέπει να γίνει ειδικός σχεδιασμός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις