Για τις 30 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα 1 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μεταφέρεται η συνέχεια της πολύκροτης δίκης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του εισαγγελέα, αφού η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί. Το δικαστήριο αποφάσισε να γίνει αναδιάταξη των μαρτύρων, έτσι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, από το νούμερο έξι που ήταν στον κατάλογο, θα καταθέσει πρώτη, ως η σημαντικότερη μάρτυρας.

Παρούσα σε κάθε συνεδρίαση

Aποφασισμένη να πάει στη δίκη με το κεφάλι ψηλά ήταν η Ιωάννα, που χθες βρέθηκε στο δικαστήριο δίνοντας μαθήματα θάρρους.

«Η Ιωάννα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αποφασισμένη να πάει στη δίκη. Ήθελε να πάει με το κεφάλι ψηλά και να δείξει στην δράστιδα πώς ότι και αν της έκανε δεν θα λυγίσει, δεν θα το βάλει κάτω και θα συνεχίζει να παλεύει» είπε στο Mega ο ένας εκ των δικηγόρων της, Νίκος Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, λίγο πριν την έναρξη της δίκης πληροφορήθηκαν ότι η δράστρια δεν θα έρθει στη δίκη.

«Η δράστρια δεν το όφειλε μόνο στο θύμα της επιθέσεως, αλλά και στην δικαιοσύνη να είναι παρούσα. Ασέβεια και ύβρις η απόφαση της κατηγορουμένης να μην είναι στη δίκη» υπογράμμισε, ενώ όπως είπε, η Ιωάννα οργίστηκε «ανθρώπινα και δικαιολογημένα» όταν έμαθε η Ιωάννα ότι δεν θα παραβρεθεί.

«Η Ιωάννα θα είναι σε κάθε δίκη και θα περιμένει την κατηγορουμένη. Κάθε φορά θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Εάν η κατηγορουμένη περιμένει να καταθέσει η Ιωάννα και μετά το πεδίο θα είναι ελεύθερο για αυτή, θα την βρίσκει μπροστά της σε κάθε συνεδρίαση» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κάποια χρόνια η δράστρια θα είναι έξω, η Ιωάννα δεν θα είναι ποτέ

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς το γυναικείο φύλλο, λόγω του αιτήματος της πλευράς της κατηγορουμένης να είναι μόνο άνδρες οι ένορκοι στη δίκη.

«Σε κάποια χρόνια μετά την ποινή, η δράστρια θα είναι έξω. Η Ιωάννα δεν θα είναι ποτέ έξω. Θα βιώνει την φυλακή της για πολλά χρόνια» υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς θα είναι λίγα τα χρόνια που θα μείνει στην φυλακή».

Τέλος, σχετικά με την υγεία της Ιωάννας, έκανε λόγο πως «οι γιατροί της λένε ότι έχει πάει πίσω η θεραπεία της. Όμως η δύναμη ενός ανθρώπου μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα».

Επίθεση με βιτριόλι: Η χρήση της μάσκας και η εξέλιξη της υγείας της Ιωάννας

Η πλαστική χειρούργος Μ. Καλοφώνου, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ιωάννας όταν δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως η εμφάνιση της Ιωάννας στο δικαστήριο κι όλα αυτά που φορούσε είναι θέμα της θεραπείας της κι όχι για κάλυψη ή εντυπωσιασμό.

Συμπλήρωσε δε πως ο ήλιος είναι επικίνδυνος για την εξέλιξη της υγείας της και υπογράμμισε ότι θα ζει το υπόλοιπο της ζωής της υπό ειδικές συνθήκες.

Η κυρία Καλοφώνου, είπε επίσης, ότι η Ιωάννα θα δει την εικόνα της να εξελίσσεται μέσα στο χρόνο, καθώς οι επεμβάσεις θα συνεχιστούν, αλλά σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδρομή θα παίξει και η ψυχολογία της.

Τέλος και μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ένα γενναίο και έξυπνο άνθρωπο και η ίδια δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την απόφαση της να εμφανιστεί στο δικαστήριο, ενώ παράλληλα έκανε και μια αναφορά στις πρώτης της μέρες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και τις πρώτες της αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις