Κορονοϊός παιδιά: Επί ποδός έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές για τη διασπορά του ιού σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ενώ ανησυχία για την κατάσταση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν εκφράζουν οι γονείς.

Συγκεκριμένα στο 10ο δημοτικό στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε συρροή κρουσμάτων σε δύο τμήματα του σχολείου Β2 και Γ2 με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, διάσπαρτα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα, ενώ εξαπλώνονται και σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων. Σήμερα αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι να μη μολυνθούν ενώ αν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός στις τάξεις δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά κάποιες επαναλήψεις.

Γονείς εκτιμούν ότι η συρροή οφείλεται σε ένα «παράθυρο» που δημιουργήθηκε από τη Δευτέρα όταν κάποια παιδιά ήρθαν στο σχολείο με αρνητικό selt test και την Τρίτη στο νέο test βγήκαν θετικά στον ιό. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι εκεί θα έπρεπε να γίνουν έλεγχοι με rapid test, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Γιώργος Μπογιατζογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σημειώνει ότι η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς εκτός από τα δυο τμήματα υπάρχουν κρούσματα σχεδόν σε όλες τις τάξεις, περίπου 40 παιδιά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι αν δεν ίσχυε το 50% και τα τμήματα έκλειναν από τη Δευτέρα δεν θα υπήρχε η εξάπλωση.

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στον flash.gr: Σημαντικά αυξητική τάση των κρουσμάτων στα δημοτικά σχολεία

Σε επικοινωνία του flash με τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, ο κ. Σίμος Διανιηλίδης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη σημαντικά αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα τη 2η εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Συγκεκριμένα, μίλησε για «δυνατό καμπανάκι στα δημοτικά σχολεία» κάνοντας λόγο για πολλά τμήματα που έχουν πάνω από 5-6 κρούσματα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ανάλογη εικόνα δεν παρατηρείται σε Γυμνάσια και Λύκεια. Σε ερώτηση του flash, αν ο εμβολιασμός των παιδιών σε γυμνάσια και λύκεια έχει παίξει ρόλο, ο κ. Δανιηλίδης απάντησε θετικά, υπογραμμίζοντας πως «ο εμβολιασμός σώζει ζωές».

«Ζητάμε rapid test από τον ΕΟΔΥ»

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών επισήμανε ότι τα self tests έχουν τελειώσει. Ερωτηθείς, μάλιστα, για τη συνεργασία του δήμου με τον ΕΟΔΥ, απάντησε πως ο δήμος έχει ζητήσει τη διενέργεια rapid test στην ευρύτερη περιοχή που υπάρχουν τα σχολεία με τα κρούσματα αλλά και για την αποστολή περισσότερων ποσοτήτων self test για να λάβει, ωστόσο, την απάντηση από τον ΕΟΔΥ «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ανάλογα με τις δυνατότητές μας»…

«Με ταχύτητα φωτός οι απολυμάνσεις»

Ο κ. Δανιηλίδης ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση χρόνου, σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα σε σχολική μονάδα ή ΚΑΠΗ, προχωρά τριπλή γενική απολύμανση και ότι τα συνεργεία του δήμου εργάζονται «με ταχύτητα φωτός».

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης

Κορονοϊός παιδιά: Πάνω από 6.000 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από το πρώτο κουδούνι, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, μέχρι και χθες, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν περισσότερα από 6.000 κρούσματα κορονοϊού στην πληθυσμιακή ομάδα των ανηλίκων, όπου οι μαθητές της προσχολικής και της σχολικής εκπαίδευσης κυριαρχούν.

Ο εκτεταμένος και τακτικός έλεγχος για τον κορονοιό (testing) στους μαθητές δημιουργεί κάποιο ανάχωμα για την επιδημία στα σχολεία καθώς εντοπίζονται εγκαίρως οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, απομονώνονται και προστατεύονται τόσο οι ίδιοι όσο και οι συμμαθητές τους όσο και οι οικείοι τους. [Διαβάστε περισσότερα]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις