Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο να μετακινηθούν προς την οδό Αμαλίας και να κλείσουν την κυκλοφορία.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει φραγμό στην Οθωνος και δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να περάσουν στην Αμαλίας. Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Οπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησής τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση

Αμεση ήταν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για «βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση».

«Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις