Πρεμιέρα έκανε ο Δακτύλιος σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στους δρόμους της Αθήνας, ωστόσο η κίνηση που καταγράφεται είναι έντονη, με πολλούς δρόμους να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Πού καταγράφονται προβλήματα

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης, Αδρηττού, Αλεξάνδρας και Φιλολάου.

Σημαντικές καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί και στα δύο ρεύματα επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, ενώ ουρά χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Νέας Κηφισίας μέχρι και τη Φιλαδέλφεια.

Κίνηση μετ’εμποδίων και στον Κηφισό, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη.

Αντιμέτωποι με την κίνηση είναι οι οδηγοί και στις λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως, Ηλιουπόλεως, Ελευθερίου Βενιζέλου και Βουλιαγμένης.

Στα νότια, υπάρχει μποτιλιάρισμα σε κάποια σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενώ στη Λεωφόρο Υμηττού, στο ύψος της Μονής Καισαριανής, υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων, επίσης, σε κάποια σημεία.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αττική Οδό.

Σε ισχύ ο Δακτύλιος – Όσα πρέπει να ξέρετε

O Δακτύλιος έκανε πρεμιέρα από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και ήδη βρίσκεται στον «αέρα» το daktylios.gov.gr για έκδοση του ειδικού σήματος για την κυκλοφορία για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα..

Δακτύλιος 2021: Βήμα- βήμα η έκδοση άδειας κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. οικ-289738/Φ.911 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4860/20-10-2021), οι κατηγορίες των οχημάτων που εξαιρούνται από την εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων εντός του μικρού δακτυλίου (μονά – ζυγά) και για τις οποίες εκδίδεται το ειδικό σήμα είναι οι εξής:

  • ηλεκτρικά
  • εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
  • υβριδικά
  • κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα απλή και φιλική προς τον πολίτη. Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος αυθεντικοποιείται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και στη συνέχεια υποβάλλει αίτηση για την έκδοση του ειδικού σήματος, αφού δηλώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Τα στοιχεία του οχήματος αντλούνται από τα μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο έλεγχος για το αν το όχημα υπάγεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες γίνεται αυτόματα και, εφόσον διαπιστωθεί ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές, το ειδικό σήμα εκδίδεται επιτόπου σε μορφή pdf. Τέλος, ο ενδιαφερόμενος οφείλει είτε να το εκτυπώσει, είτε να το αποθηκεύσει στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να το επιδεικνύει σε κάθε σχετικό έλεγχο της Τροχαίας. Όπως όλα τα ηλεκτρονικά έγγραφα που εκδίδονται από το gov.gr, το ειδικό σήμα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, με σκοπό την επαλήθευση του περιεχομένου του εγγράφου από τον λήπτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις