Την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας ή της λήψης περιοριστικών μέτρων για να τιθασευτεί το τέταρτο κύμα του κορονοϊού ανέδειξε μιλώντας στο Open ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω των κρουσμάτων ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως ξυπνά ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου. Όπως είπε η πόλη είναι ήδη στο κόκκινο και τα νοσοκομεία στο μαύρο με μηδενική διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ.

Τόνισε, επίσης, ότι εδώ και μία εβδομάδα διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ ενώ υπάρχουν και θάνατοι εκτός εντατικής.

«Βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου»

«Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση. 44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος. Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης», σημείωσε αρχικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρχίζουμε και διασωληνώνουμε ασθενείς στα τμήματα, τους μεταφέρουμε στα χειρουργεία προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ που βρίσκεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Αυτή τη στιγμή τα καταφέρνουμε παρόλο που έχουμε και απώλειες ασθενών εκτός ΜΕΘ. Η πίεση αν αυξηθεί τότε πραγματικά θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις