Νίκος Καπραβέλος: Κλείσιμο σχολείων, αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή και rapid test στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτά είναι κάποια από τα νέα μέτρα που προτείνει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ως γελοίο το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και πρότεινε νέα μέτρα: «Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορονοϊού, να μην είναι το 50%. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο».

Νίκος Καπραβέλος: Έχουμε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω

Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, κυρίως στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι και αυτοί που κατακλύζουν αυτή τη στιγμή τις ΜΕΘ.

Τόνισε πως με 96 νεκρούς την ημέρα και την μετάλλαξη Όμικρον να είναι προ των πυλών είναι ανάγκη να ληφθούν αυτά τα μέτρα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και η ανησυχία του επιστημονικού κόσμου είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια.

Αναφέρθηκε, τέλος, και στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας πως και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία που άγγιζε τις 70. Συνέχισε λέγοντας πως «οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις