Στα ύψη παραμένει ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν λάβει ακόμα του εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας λόγω κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους, με έμφαση στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα πάνω από 450.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών σε όλη τη χώρα παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρότι αυξάνεται ο αριθμός των εκείνων που κλείνουν ραντεβού για την 1η δόση μετά τα νέα μέτρα και το πρόστιμο των 100 ευρώ, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Βέβαια, ενδεικτικό ότι ενώ ο μέσος όρος των ραντεβού που κλείνονταν τον Νοέμβριο ήταν 3000, πλέον 150.000 άτομα έκλεισαν ραντεβού τις τελευταίες 10 μέρες για την 1η δόση.

Τι συμβαίνει στα Τρίκαλα

Όπως εξήγησε επίσης η κ. Παπαευαγγέλου, κρίσιμη θεωρείται και η τρίτη δόση του εμβολίου, ειδικά για όσους είναι άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις περιφερειακές ενότητες όπου οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν έχουν κάνει τη 3η δόση, καταγράφεται σημαντική αύξηση των νέων μολύνσεων.

Σε συναγερμό βρίσκονται τα Τρίκαλα, όπου παρά την ύφεση κατά 30% των νέων κρουσμάτων, αυξάνεται σταδιακά η διάμεση ηλικία των νέων λοιμώξεων από 38 έτη που ήταν ο μέσος όρος στα 43 έτη πλέον. Και αυτό επειδή στα Τρίκαλα ενδεικτικά καταγράφονται περισσότερα κρούσματα στις ηλικίες από 50 έως 70 ετών, όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου.

Το γεγονός, απέδωσε η καθηγήτρια στην 3η δόση του εμβολίου που δεν γίνεται από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού στην εν λόγω περιοχή μόνο 1 στους 4 έχει προσέλθει για αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις