ΨευτογιατρόςΑντιμέτωπος και με νέα κακουργηματική κατηγορία, αυτή της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) βρίσκεται πλέον ο «ψευτογιατρός», ο οποίος ήδη δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Στο μεταξύ η δίκη του για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών διεκόπη επίσης για την προσεχή Δευτέρα λόγω ασθένειας ενός αναπληρωτή ενόρκου.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις στο δικαστήριο για τη δράση του συγκλονίζουν.

Έταζε υποσχέσεις για πλήρη ίαση και δήλωνε ότι εργάζεται ακόμη και στο εξειδικευμένο κέντρο της Ελβετίας, όπου νοσηλευόταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής ως οδηγός της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ.

«Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν την έγκριση» κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της 14χρονης που έπασχε από καρκίνο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο «ψευτογιατρός» τους είχε πει ότι εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, όπου νοσηλευόταν ο Σουμάχερ, ενώ τους ζητούσε χρήματα δήθεν μόνο για τα φάρμακα μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου».

Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας «μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός.

Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό» και πρόσθεσε: «Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κόντο και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: «Που τον βρήκες αυτό τον δολοφόνο;» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις