Καταδίωξη Κατερίνη Λαμία: Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης, 5 Ιανουαρίου, για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα στην εθνική οδό.
Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως ένα μικρό παιδάκι, ηλικίας περίπου 5 ετών, βρέθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου για να αποφύγει τη σύλληψη έτρεχε με 180 χλμ, καταδιωκόμενος από περιπολικά στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα λίγο έξω από την Κατερίνη όταν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων σταμάτησαν για έλεγχο ένα λευκό Ford Focus.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, όταν οι αστυνομικοί πλησίαζαν προς το αυτοκίνητο βγήκαν από μέσα τέσσερα άτομα (ανάμεσά τους και μια γυναίκα) και άρχισαν να τρέχουν. Τότε ο οδηγός του Ford Focus, πάτησε ξαφνικά γκάζι και έφυγε, έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο και ένα μικρό παιδάκι.

Οι άνδρες της Τροχαίας ενημέρωσαν το κέντρο και ξεκίνησαν την καταδίωξη, ενώ ενημερώθηκαν και αλλά περιπολικά που ήταν σε επόμενους σταθμούς διοδίων στο νομό Λάρισας, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η καταδίωξη θα κρατούσε για πάνω από 200 χλμ.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο οδηγός του αυτοκίνητου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, που έφτανε ακόμη και τα 180 χλμ την ώρα, ενώ έσπαζε και τις μπάρες των διοδίων που συναντούσε στη διαδρομή. Μάλιστα, φέρεται να κρατούσε αγκαλιά το μικρό παιδί το οποίο φυσικά είχε τρομοκρατηθεί.

Οι αστυνομικοί το ακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας και ενημέρωναν τους συναδέλφους τους που βρισκόντουσαν στα επόμενα σημεία που είχαν στηθεί τα μπλόκα, ωστόσο δεν ήθελαν να προβούν σε κάποια ενέργεια για να μην κινδυνέψει περισσότερο η ζωή του παιδιού.

Ο οδηγός του λευκού Focus συνέχιζε απτόητος, έχοντας περάσει από τέσσερις σταθμούς διοδίων, ενώ από κάποιο σημείο και μετά οδηγούσε με σπασμένο παρμπρίζ.

Μπαίνοντας στο νομό Φθιώτιδας στο ύψος των Ραχών, όπου στενεύει ο δρόμος λόγω έργων, ο οδηγός του Ford Focus χτύπησε ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά αν και έπαθε υλικές ζημιές δεν σταμάτησε και συνέχισε.

Τελικά, έξω από τη Λαμία και περνώντας τα διόδια της Μαυρομαντήλας, βγήκε από την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΠΕ και άρχισε να κινείται στον παλιό δρόμο Λαμίας – Στυλίδας, έχοντας όμως και σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν κοντά στην είσοδο της ΒΙΠΕ Λαμίας.

Ο οδηγός είναι πακιστανικής καταγωγής που φέρεται να φιλοξενείται σε δομή της Θήβας, ενώ όλα δείχνουν ότι μετέφερε παράτυπους μετανάστες και γι’ αυτό προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις