Ωράριο καταστημάτων: Επανέρχεται το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου πριν την εφαρμογή των των μέτρων λόγω κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού τα καταστήματα άνοιγαν στις 10:00. Από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, με πρόσφατη ΚΥΑ, αίρονται οι περιορισμοί που ίσχυαν τις προηγούμενες εβδομάδες και τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 9:00.

Έτσι, το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 και Σάββατο 9:00-20:00.

Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος

«Ο Εμπορικός σύλλογος Αθηνών ζητάει επιτακτικά την επαναφορά της κανονικότητας στη λειτουργία της αγοράς και την άρση κάθε περιορισμού που δυσχεραίνει τη λειτουργία της και στερεί από τις εμπορικές επιχειρήσεις το απαραίτητο οξυγόνο για την βιωσιμότητα τους. Επισημαίνουμε ότι το λιανεμπόριο έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι με τη σοβαρή λειτουργία του δεν αποτελεί υγειονομική απειλή» αναφέρει ο σύλλογος.

Τι προβλέπει η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση

Σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση «Δ1α/Γ.Π.οικ. 11974/25.2.2022 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00», αίρεται ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου, με βάση τον οποίο άνοιγαν στις 10:00 και επανέρχεται το ωράριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις