Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο συλληφθείς που κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό.

Φορώντας κουκούλα και με σκυμμένο το κεφάλι, ο 30χρονος που δελέασε με τροφή και εν συνέχεια κλώτσησε τη γάτα σε ταβέρνα της Αιδηψού, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Χαλκίδας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για πλημμέλημα.

Εισερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα, ο νεαρός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια αν έχει μετανιώσει, χωρίς, ωστόσο, να δώσει κάποια απάντηση. Ο 30χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τι είπε ο δικηγόρος του 30χρονου που κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος έχει και ποινικό παρελθόν, ο δικηγόρος Ιάσονας Οικονόμου εξήγησε ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα και πως υποστηρίζει ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.

Από εκεί και μετά, στον κατηγορούμενο τον 30χρονο, ο οποίος έχει και ιστορικό με τη Δικαιοσύνη, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, όχι για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα και εισάγεται στο αυτόφωρο τριμελές από το οποίο θα ζητήσουμε και τριήμερη προθεσμία.

Ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι ήταν μια ατυχής στιγμή και ότι το έρημο το γατί προσγειώθηκε στα τριάντα εκατοστά πάνω στην άμμο. Δυστυχώς η γωνία λήψης της βιντεοσκόπησης που έκαναν δεν τον ευνοεί καθόλου, γιατί φαίνεται ότι πάει στη θάλασσα. Και εγώ ο ίδιος που το είδα νόμιζα ότι πάει στη θάλασσα.

Όμως κατά την αυτοψία που έκανε η αστυνομία και ήταν εκεί και ο διοικητής της Ιστιαίας αλλά και ο ταξίαρχος ολόκληρης της Εύβοιας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο γατί δεν πήγε σε καμία θάλασσα, απλά έκατσε πάνω στην άμμο και ξαναγύρισε αμέσως μετά.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι η πράξη αυτή δεν είναι κατακριτέα. Είναι αποτρόπαια, κατακριτέα και καταδικαστέα. Εννοείται αυτό. Και σας μιλά ένας άνθρωπος που έχει 13 γατιά και δύο σκυλιά.

Εννοείται πως είναι μετανιωμένος και του έχουν κοπεί τα πόδια. Είναι πλέον θέμα παιδείας να σεβόμαστε τα ζώα, όπως και τους συνανθρώπους μας. Τα ζώα είναι μέλη της κοινωνίας μας…».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις