Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης συλλογικότητες και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Ακολούθησε πορεία προς την οδό Γλάδστωνος όπου δολοφονήθηκε ο αδικοχαμένος 33χρονος ακτιβιστής τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η κινητοποίηση έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί, ενώ ένοχοι κρίθηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, χωρίς αναστολή της ποινής τους σε περίπτωση έφεσης.

Με την απόφαση του δικαστηρίου ο μεν μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης που έχει συμπληρώσει τα 77 έτη θα εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον.

Πορεία στη μνήμη του και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων και στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις