Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:30 στη δυτική πλευρά της Πεντέλης όπως πρώτο πρώτο από όλα τα ενημερωτικά σάιτ το Flash.gr μετέδωσε. Πυκνοί καπνοί σκεπάζουν ήδη το Αστεροσκοπείο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ από εδάφους επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ένα του Στρατού και το άλλο συντονίζει την επιχείρηση.

Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά.

Η φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Εντωμεταξύ, μήνυμα του 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ήρθε στους κατοίκους των γύρω περιοχών, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN

Η φωτιά όπως φαίνεται από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 

πηγή Twitter

Η φωτιά όπως φαίνεται από τα Καλύβια Αττικής

πηγή Twitter

Η φωτιά όπως φαίνεται από τον περιφερειακό Υμηττού

πηγή Twitter

 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις