Νέο χάρτη με όλα τα ενεργά μέτωπα έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη φωτιά στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό τα ενεργά μέτωπα είναι Ανατολικά στο όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι, ένα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του Ντράφι, διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα διάσπαρτες δυνάμεις κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Στη βόρεια βορειοδυτική και δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, η κατάσταση βελτιώνεται και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνεχίζει η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 Αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για την διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Σημαντική ενίσχυση στην προσπάθεια που καταβάλλεται για έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στην Πεντέλη Αττικής, αναμένεται να προσφέρουν 50 πυροσβέστες από την Κεντρική Μακεδονία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις