Γιάννης Μιχαηλίδης: Οι δικαστές διαβεβαίωσαν ότι θα εκδώσουν άμεσα την απόφασή τους και άκουσαν τους προβληματισμούς των συνηγόρων του έγκλειστου στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα (8,5 χρόνια) έκτισης μιας ιδιαίτερα βαριάς ποινής (συνολικά 20 ετών) και έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με όρους, ενώ κάνει απεργία πείνας από ις 23 Μαΐου.

Οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς μετέβησαν στο νοσοκομείο της Λαμίας για να ενημερώσουν τον απεργό πείνας για τις σημερινές εξελίξεις.

Πάνω από δύο μήνες αφότου κήρυξε την απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση που δικαιούται, ο αναρχικός κρατούμενος βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, καθώς ο οργανισμός του καταρρέει, με πάνω από το 25% του σωματικού του βάρους να έχει χαθεί λόγω της παρατεταμένης ασιτίας, σε ανοσοανεπάρκεια και με κρίσιμη δυσλειτουργία ζωτικών οργάνων, ενώ πλήθος κόσμου με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και το επιτελικό κράτος κάνει ότι μπορεί για να τις αποτρέψει.

Η δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης

Συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας η έφεση του εντολέα μας Γιάννη Μιχαηλίδη κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Το συμβούλιο εξέτασε κάθε πτυχή της υπόθεσης, άκουσε για την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά από 64 ημέρες απεργίας πείνας και ότι η ζωή του απεργού κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Στην περίπτωση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη δεν κρίνονται μόνον οι αντοχές της ανθρώπινης ζωής αλλά κρίνονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους δικαίου. Έχουμε βάσιμη αισιοδοξία ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα εμμείνει στα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της ελληνικής δικαιοσύνης και θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά του για υφ’ όρων αποφυλάκισή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης
Γιώργος Κακαρνιάς
Θεόδωρος Μαντάς

ΜέΡΑ25 – Το Συμβούλιο να εφαρμόσει τον νόμο

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης ζητά την εφαρμογή του νόμου, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, και την έκδοση βουλεύματος για την αποφυλάκιση του 34χρονου αναρχικού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που το κράτος δικαίου προβλέπει για κάθε κρατούμενο, όπως αυτό της υφ’ όρον απόλυσης». Διεκδικεί, προσθέτει, «να πάψει η εκδικητική, εξοντωτική και ειδική μεταχείριση του από την αστική Δικαιοσύνη που αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και τους πολύ αυστηρούς σωφρονιστικούς νόμους της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα δηλαδή που η ταξική αυτή Δικαιοσύνη αποφυλακίζει τον βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, με την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσπαθούν να την “ξεπλύνουν”, ένας νέος άνθρωπος που έχει εκτίσει και με το παραπάνω την ποινή του και πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας τα δικαιώματα του, αντιμετωπίζεται με όρους “καθεστώτος εξαίρεσης” λόγω των πολιτικών του φρονημάτων».

Εν κατακλείδι, ο Μ. Κριθαρίδης δηλώνει πως αναμένει από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να εφαρμόσει τον νόμο και να εκδώσει άμεσα βούλευμα για την αποφυλάκιση του Γ. Μιχαηλίδη. «Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια άλλης αναμονής και μη εφαρμογής του νόμο», υποστηρίζει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις