Διονύσης Σιμόπουλος: Με ένα λιτό μήνυμα στα social media, ο γνωστός αστροφυσικός Παύλος Καστανάς (Astronio) αποχαιρετά τον σπουδαίο επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλο.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος είχε μια μακρά και σπουδαία πορεία στο χώρο της αστρονομίας – αστροφυσικής, ενώ ήταν επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Επαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αστρονομίας και γενικότερα της επιστήμης στην Ελλάδα, όπως ακριβώς κάνει τώρα και ο Παύλος Καστανάς με το κανάλι «Astronio» στο Youtube.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Πριν από λίγες ώρες έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος δάσκαλος Διονύσης Σιμόπουλος. Αυτή τη στιγμή η θλίψη και η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη και δεν έχω τη δύναμη να πω περισσότερα. Θα επανέλθω όμως σύντομα ώστε να τον τιμήσουμε όπως πρέπει. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του…».

Ο Παύλος Καστανάς είχε πάρει συνέντευξη από τον Διονύση Σιμόπουλο πριν από 3 χρόνια αναλύοντας πολλά θέματα γύρω από το χώρο και την εξέλιξη της αστροφυσικής και της εξερεύνησης του διαστήματος.

Ο Παύλος Καστανάς είναι επίσης διακεκριμένος αστροφυσικός και έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα μέσω του καναλιού «Astronio», μέσω του οποίου έγινε Youtuber – φαινόμενο, αφού ξεπέρασε τους 250 χιλιάδες subscribers σε σύντομο (για τα ελληνικά δεδομένα) διάστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις