Μητροπολίτης Δωδώνης: Σοκ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σχετικά με τους βιασμούς των γυναικών.

Άνθρωποι που έχουν υπάρξει θύματα ή έχουν υποστεί την κτηνωδία του βιασμού στην οικογένειά τους ξεσπούν εναντίον του.

Ανάμεσά τους, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άνδρες στη Ρόδο, ξέσπασε σε δηλώσεις που έκανε στο Mega.

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Τέσσερα χρόνια μετά τον άδικο και μαρτυρικό χαμό της κόρης του Ελένης ο Γιάννης Τοπαλούδης χαρακτηρίζει το βιασμό ψυχική δολοφονία.

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις», είπε και συμπλήρωσε: «Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

Ο Γολγοθάς της Μυρτούς

Το δικό τους Γολγοθά «ανεβαίνουν» εδώ και δέκα χρόνια η Μυρτώ και η μητέρα της… Υπενθυμίζεται ότι η 15χρονη τότε Μυρτώ, είχε βιαστεί και κακοποιηθεί σε παραλία της Πάρου. Το άτυχο κορίτσι αφού έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έμεινε έκτοτε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, πήρε θέση για τις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη.

«Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία… Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!», είπε η μητέρα της Μυρτούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις