Κρυφή κάμερα Χαλκιδική: Αναστάτωση έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι ένας ξενοδόχος στην Χαλκιδική είχε τοποθετήσει κάμερες εντός των καταλυμάτων και κατέγραφε τις προσωπικές στιγμές ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι που διέμενε στο τουριστικό κατάλυμα στην Άφυτο Χαλκιδικής, στις 29 Σεπτεμβρίου, παρατήρησε μία κρυφή κάμερα η οποία ήταν τοποθετημένη σε πρίζα του δωματίου. Τη συσκευή την ανακάλυψε τυχαία ο 26χρονος όταν πήγε να φορτίσει το κινητό του.

Το ζευγάρι, ένας 26χρονος και μία 25χρονη, με το που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν στην Αστυνομία το περιστατικό, υποβάλλοντας μήνυση εις βάρος του ιδιοκτήτη του καταλύματος, ενώ προσκόμισαν και τη συγκεκριμένη συσκευή καταγραφής ήχου και εικόνας.

Παράλληλα, η μήνυση διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της Χαλκιδικής για τη διενέργεια έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, θα αποσταλεί η επίμαχη συσκευή στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ενώ έχει υποβληθεί και η δικογραφία προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση.

10 ζευγάρια

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ανακαλύφθηκε πως μόνο στο συγκεκριμένο δωμάτιο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 10 ζευγάρια ακόμη, ενώ κάμερες υπήρχαν σε όλα δωμάτια του καταλύματος.

Ξήλωσε τις πινακίδες ο ξενοδόχος και έφυγε από το χωριό

Μετά από τη μήνυση που άσκησε το ζευγάρι στον ξενοδόχο, ο ιδιοκτήτης έβγαλε όλες τις πινακίδες με την επωνυμία της επιχείρησής του εξωτερικά των καταλυμάτων. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι από τότε που έγινε το περιστατικό δεν έχει εμφανιστεί στο χωριό.

Παράλληλα, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με την καταγραφή των προσωπικών στιγμών των ζευγαριών στα καταλύματα του ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, οι εργαζόμενοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και πλέον περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», ο επιχειρηματίας φέρεται να μην αρνήθηκε ότι η κρυφή κάμερα του ανήκει. Είπε πως την είχε βάλει όχι για να καταγράφει τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού, αλλά για να είναι σε θέση να γνωρίζει αν σημειώνονται κλοπές…

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ξέρω τι γίνεται στην επιχείρησή μου. Δεν ήθελα να καταγράψω τις προσωπικές στιγμές κανενός. Είμαι χρόνια επιχειρηματίας και ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι σε βάρος μου» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

«Είχα βάλει κάμερες γιατί ήθελα να ξέρω αν σημειώνονται κλοπές. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χαθεί πράγματα από τα δωμάτια. Δεν μπήκαν οι κάμερες για άλλους σκοπούς. Στους πελάτες, όμως, κανείς δεν έλεγε για τις κρυφές κάμερες μέσα στα δωμάτια», τόνισε ο ξενοδόχος.

Σφραγίστηκε το κατάλυμα

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού Κασσάνδρας, Στέλιος Κατσάνης, τόνισε στην ιστοσελίδα grtimes.gr, ότι, «το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και η μικρή μας κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Άνθρωποι του χωριού συζητούν για το αν έχουν μείνει οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ανησυχούν.

Επίσης, μιλάμε για έναν ιδιοκτήτη υπεράνω υποψίας, ο οποίος, εκτός από το κατάλυμα, ήταν ιδιοκτήτης και μιας από τις κεντρικότερες καφετέριες της Αφύτου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πράξει κάτι τέτοιο, αφού οι επιχειρήσεις του καθημερινά «έκοβαν» πολύ χρήμα, ενώ και η οικογένεια δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα».

Παράλληλα ο κ. Κατσάνης σημείωσε πως «έχουν γίνει πολλά πράγματα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Έχει έρθει και η Ασφάλεια για να ερευνήσει την υπόθεση, το κατάλυμα έχει σφραγιστεί και ο κόσμος προσπαθεί να συνέλθει».

Όλα αυτά τη στιγμή, μάλιστα, που η τουριστική σεζόν για την Άφυτο δεν έχει τελειώσει ακόμη. «Όλος αυτός ο ντόρος δημιουργεί ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχουν τουρίστες που απολαμβάνουν ακόμη τις διακοπές τους, τη στιγμή που η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη και αναστατωμένη από το περιστατικό. Είναι λυπηρό ακόμη και για τον ίδιο τον άνθρωπο, διότι η ιστορία αυτή τον κατέστρεψε», συμπλήρωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού Κασσάνδρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις