Το βράδυ της Κυριακής (23/10) ο Αλέξης Κούγιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω». Στη συνέντευξή του, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στους λόγους που τον έκαναν να αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και στην υπόθεση του Δημήτρη Λινγάδη.

«Ενοχλήθηκα για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή, να την αναλάβω όταν ξεκίνησε. Και μάλιστα ήθελαν και οι δύο. Και η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας. «Εκείνο το χρονικό διάστημα έπασχα ήδη από καρκίνο και είχα την ευθύνη της υποθέσεως Λιγνάδη, της υποθέσεως της Folie Folie, της υποθέσεως Τοπαλούδη, την δίκη της Μάνδρας, ενώ στο προσκήνιο είχε έρθει και η υπόθεση του Άλκη Καμπανού» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Εκείνο που με είχε ενοχλήσει, ενώ δεν υπήρχε καν δικογραφία σε συγκεκριμένες εκπομπές, στις οποίες είχαν εμφανιστεί κι εκείνη και ο άνδρας της, είχαν αρχίσει να χτίζουν μια διαδικασία ενός δικαστηρίου. Μόνο με το γεγονός ότι μια μητέρα είχε θρηνήσει τρία παιδιά και ότι αυτό πρέπει να είναι αφύσικο. Όταν άρχισαν να με ενοχλούν να αναλάβω την υπόθεση, είχα πει πως δεν προλαβαίνω» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. «Άρχισε να με ενοχλεί περισσότερο, δικηγόρους που γνωρίζουν ότι τους προωθούν συγκεκριμένες εκπομπές να εμφανίζονται ξαφνικά ως υπερασπιστές. Τότε είπα, ότι κάτι γίνεται εδώ» πρόσθεσε.

«Όταν άρχισε να παίρνει νομική μορφή η υπόθεση, άρχισα να βλέπω ότι αυτοί οι δικηγόροι που εμφανίζονταν ως δικηγόροι, την μία ημέρα εμφανίζονταν στον ανακριτή και στην συνέχεια να παραιτούνται, αφού είχαν δώσει την δικογραφία σε συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς ήταν κοινοί. Και ξαφνικά έβλεπα την δικογραφία της Πισπιρίγκου, που μόνο ο δικηγόρος θα μπορούσε να την είχε να βρίσκεται σε συγκεκριμένους χώρους δημοσιότητος» περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν δεν μπορούσε να κερδηθεί η υπόθεση δεν θα την αναλάμβανα» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις