Θεσσαλονίκη κατάληψη Mundo Nuevo: Σε οκτώ προσαγωγές ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

To τριώροφο κτήριο -που τελούσε υπό κατάληψη- βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή με τη φράση “mundo nuevo“, στα ελληνικά “νέος κόσμος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στο Δήμο Θέρμης. Τελεί υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015.

Σημειώνεται πως αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στη συμβολή της οδού Φιλίππου με την οδό Χαλκέων, λίγα μέτρα μακριά από το κτήριο που στεγαζόταν η κατάληψη των αντιεξουσιαστών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων προς την κατάληψη.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Άλλος ένας χώρος δόθηκε στην κοινωνία

Ανάρτηση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός έγραψε:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών».


Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις