Μάχη για τη ζωή του δίνει το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό. Το παιδί βρίσκεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Αττικό και όπως αποκάλυψε η θεία του «είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το συνεφέρει».

Το ίδιο πιστεύει και η μητέρα του παιδιού, η οποία δήλωσε σπαρακτικά στο Star: «Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ”θαύμα”. Mόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…».

«Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα»

Το Star εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών στο σημείο της πυρκαγιάς. Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται…» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Κολωνός φωτιά: Τα πρώτα συμπεράσματα από την αυτοψία των αξιωματικών της Πυροσβεστικής [vid]

«Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός»

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου “μπαμπά βοήθεια, βοήθεια”. Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. ‘Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;’ Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» είναι η περιγραφή που δίνει ο πατέρας των παιδιών για το πώς βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει τη φωτιά στο διαμέρισμα της οικογένειας.

Στον πατέρα, ο οποίος βρισκόταν μόνος με τα παιδιά στο σπίτι την ώρα του περιστατικού, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις